VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

NIEUWSBRIEF JULI 2022: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

NIEUWSBRIEF JULI 2022: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

7 juli 2022

Beste ondernemer,

Veel ondernemers denken dat de OHW vooral een netwerkclub is, waar je lid van wordt om te netwerken. Maar we zijn veel meer dan dat. Waar het ons ten eerste om gaat, is de belangenbehartiging voor ondernemers. Denk daarbij aan de vraagstukken die je als ondernemer niet alleen kunt oplossen, zoals het vestigingsklimaat, de arbeidsmarkt, onze bereikbaarheid en de samenwerking tussen gemeente en lokale ondernemers.

 

Daarom wil ik daar in deze nieuwsbrief wat extra aandacht voor vragen, te beginnen met onze bereikbaarheid. De eerste afsluitingen van de Heinenoordtunnel zijn begonnen en de komende jaren zal de tunnel regelmatig dicht zijn, vooral in de weekenden. Maar gelukkig valt het dit jaar nog mee. Weet je wat er volgend jaar op de agenda staat?

 

Als OHW kijken we met argusogen naar de planning van volgend jaar. Volgens de planning is de Haringvlietbrug dicht van 9 juni t/m 28 juli 2023. De Heinenoordtunnel is vervolgens helemaal dicht van 5 t/m 28 augustus 2023. En dat is als alles volgens planning gaat, maar daarover hebben we dus nog wel wat zorgen. En natuurlijk over de files die op en rond ons eiland gaan ontstaan.

 

Achter de schermen werken we verder om dit leed te verzachten en we kunnen daarbij alle ruggensteun gebruiken. Roep daarom svp jullie medeondernemers op om zich ook aan te sluiten door lid te worden van de OHW.

 

Wat de arbeidsmarkt betreft, denken we dat onze lokale bedrijven niet voor alle inwoners goed zichtbaar zijn. Daarom zijn we bezig met het voorbereiden van bedrijvendagen, te beginnen met een bedrijvendag in De Bosschen in Oud-Beijerland. En in de samenwerking met het SOB gebeurt nog meer voor een gezonde arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard. Zie de link naar de SOB nieuwsbrief verderop.

 

Met betrekking tot de samenwerking tussen gemeente en lokale ondernemers, hebben we al eerder bericht over het ambitiestatement van de gemeente om meer lokaal te kopen. De kennissessie hierover is helaas wat vertraagd, maar komt eraan op 14 september.

 

Dan toch nog iets over de events: voor na de zomervakantie staan er alweer mooie events gepland, zoals een barbecue samen met StartSmart, het prinsjesdagontbijt, enkele informatiesessies samen met de gemeente Hoeksche Waard en een bedrijvendag op De Bosschen in Oud-Beijerland. Kijk daarom alvast op de OHW-agenda en zet de nodige events in je agenda.

 

Deze week beginnen de schoolvakanties. Voor sommigen van ons is dat een tijd om lekker geld te verdienen. Voor anderen is het een tijd om op adem te komen en ook zelf even weg te gaan. Hoe dan ook: het is eenieder gegund. Geniet van de zomer!

 

Met vriendelijke groet,

Frank van den Ouden
voorzitter OHW

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie