Nieuws

Blijf op de hoogte

Cybercriminaliteit is dichterbij dan u denkt

 

6 juli 2020

 

Op maandag 6 juli vond het webinar plaats over cybersecurity in coronatijd. Er werd ingegaan op het onderwerp cybersecurity in combinatie met het digitale werken. Wat moeten we over cybersecurity weten? Welke ontwikkelingen zijn er de afgelopen jaren geweest en wat kan je als ondernemer doen? Dit waren vragen die aan de orde kwamen tijdens het webinar.


OHW secretaris Filip den Eerzamen heette deelnemers welkom gevolgd door een inleiding van burgemeester Bram van Hemmen.

Het nieuwe normaal vereist digitale awareness
Aandacht ging uit naar digitale veiligheid, en hoe je die kunt verbeteren voor de wereld van morgen. Regelmatig worden ondernemers slachtoffer van digitale criminaliteit. In veel gevallen betreft dit phishing of ransomware. Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad, terwijl deze vorm van criminaliteit in veel gevallen voorkomen kan worden. Medewerkers kunnen door een vergissing of misleiding onbedoeld een organisatie tot slachtoffer maken. De presentatie van het webinar was in handen van Christian Boertje, directeur cybersecurity bij Nemesys. Vanuit zijn vakgebied sprak hij over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Christian brengt een stuk bewustwording/ awareness bij ondernemers en medewerkers bij.

De gemeente Hoeksche Waard gaf aan de deelnemers een cybersecurity-voucher weg. Met deze voucher krijgt de onderneming een cybersecurity check. Heeft u interesse in een cybersecurity check? Geef het door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dit was voorlopig het laatste webinar van OHW in samenwerking het gemeente Hoeksche Waard. Na de zomer volgt er meer!

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden