Nieuws

Blijf op de hoogte

Updates OHW Commissies


7 oktober 2020


Bereikbaarheid
Achter de schermen wordt actief gewerkt aan de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard. Dat werk richt zich niet alleen op de afsluiting van de Heinenoordtunnel (2023-2024), maar ook op de geplande renovatie van de Haringvlietbrug en het werk aan de Kiltunnel.

Commissievoorzitter Raymond van Galen roept ondernemers in de Hoeksche Waard op om in kaart te brengen wat de gevolgen zijn voor hun bedrijf. ,,Wat betekent dat voor je transport en voor je omzet?’’ vraagt hij. Door deze overzichten bij elkaar te leggen ontstaat er een duidelijk beeld van de werkelijke gevolgen. Als de Heinenoordtunnel echt dichtgaat, verlangt de commissie dat Rijkswaterstaat zorgt voor de juiste informatie die bedrijven met hun klanten kunnen delen. ,,Die afsluiting houden we niet tegen,’’ weet Van Galen. ,,De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel zijn proefprojecten voor alle tunnels in het land.’’


Veiligheid
Op allerlei terreinen waar veiligheid een rol speelt is deze commissie betrokken om te zien waar ondernemers een bijdrage kunnen leveren. Dat geldt onder meer voor regionaal vervoer. ,,Trekkers zijn in de afgelopen jaren twee keer zo groot geworden. Zijn de wegen daar wel op ingericht?’’ gaf Van Galen als voorbeeld waarbij de commissie een rol kan spelen. Digitale veiligheid is eveneens een onderwerp op de agenda.

Zichtbaarheid
Door contact te houden met de andere OHW-commissies krijgt deze commissie duidelijk waar iedereen mee bezig is en kan zij daarover berichten. Het Ondernemersdebat in Alcazar en de drie webinars in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard zijn activiteiten uit de afgelopen periode.

Onderwijs en Bedrijfsleven
De Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven (SOB) wordt in kwartaal vier van 2020 officieel met de oprichting van een stichting. Het Techniekfestival stond klaar, maar ivm corona is het Techniekfestival uitgesteld. Twintig bedrijven uit de techniek zouden op die dag aan kinderen uit groep 8 laten zien wat zij maken en wat daarvoor nodig is. Zodra corona het toelaat plannen we een nieuwe datum voor het Techniekfestival. 

De mbo-bouwopleidng van het Da Vinci-college telt dit schooljaar 20 leerlingen, de mbo-opleiding zorg wordt door de zorginstellingen aangestuurd. Er zijn ook plannen voor mbo-opleidingen installatietechniek en machinebouw, aldus voorzitter Marco Struik.

Duurzaamheid

Vrijdag 9 oktober is er een digitale Dag van de Duurzaamheid, waar de commissie een belangrijke bijdrage aan levert. Overkoepelend thema is circulariteit. De bekendheid van de commissie groeit gestaag, geeft voorzitter Richard Both aan. ,,Iedere dag verwijzen wij bedrijven met vragen of plannen door naar de Energieke Regio. Er is zoveel mogelijk en er zijn zoveel kansen, maar vaak is niet precies duidelijk wat er allemaal kan. Het is mooi om dat als commissie aan te jagen.’’

De commissie praat ook mee over plannen voor een bouwketen of houtketen op industrieterreinen, zodat bedrijven elkaars afvalstromen kunnen benutten.


Lokaal

Als OHW zijn we de spreekbuis voor ondernemers naar de Gemeente. Om dit goed te doen, willen we natuurlijk in nauw contact blijven met de ondernemers, ook als we groeien. Dit doen we door lokale vertegenwoordigers in en rond de verschillende kernen. Hiermee stimuleren we de lokale verbinding en halen we de signalen van ondernemers op om de belangen goed te kunnen behartiging.

Recreatie en toerisme
Deze commissie is nauw betrokken bij het uitbouwen van de Visie Vrijetijdseconomie waarbij invulling wordt gegeven aan recreatie- en toerismeplannen voor de Hoeksche Waard. 

Starters/ZZP
Een nieuwe commissie onder voorzitterschap van Pim Verhage, waar het Startersnetwerk en Startcoach deel van uitmaken. De OHW zet zich ook in als belangenbehartiger van deze doelgroep. Het is voor de vereniging bovendien een uitbreiding van de achterban. Er zijn plannen voor een gecombineerd lidmaatschap voor leden van het Startersnetwerk die ook aansluiten bij de OHW.

Hierbij een overzicht wie welke commissie vertegenwoordigd.
Heeft u vragen of suggesties dan horen wij dat graag via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden