Nieuws

Blijf op de hoogte

UPDATE COMMISSIE STARTERS/ZZP

12 februari 2021

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het samenbrengen van alle organisaties die zich bezighouden met starters in de Hoeksche Waard. Met het Startersnetwerk (SNHW) is inmiddels een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hiermee heeft Startersnetwerk de belangenbehartiging van haar leden gedelegeerd aan de OHW. Ook is er inmiddels een combi-lidmaatschap SNHW-OHW in het leven geroepen, waar al meerdere nieuwe leden gebruik van hebben gemaakt.

 

Door deze samenwerking is de basis van de OHW opnieuw breder geworden en is het voor starters eenvoudiger geworden om in te stromen bij de OHW.

 

Ook Startersnetwerk en Startcoach werken inmiddels nauw samen en treden in de toekomst gezamenlijk naar buiten.

 

Met de gemeente Hoeksche Waard wordt gewerkt aan een nieuw startersbeleid. Tot nu toe zijn daarin 4 pijlers geformuleerd:
- Stimuleren aantal starters vanuit scholen en omscholing
- Reduceren van aantal stoppers onder de startende ondernemers
- Aantrekkelijker vestigingsklimaat voor starters
- Kansen ontdekken voor innovatie en digitalisering


Het is de bedoeling het beleidsplan in het 1e halfjaar van 2021 gereed te hebben, inclusief de rol en positie van de OHW, Startersnetwerk en Startcoach.

 

In het kader van vestigingsbeleid is er een inventarisatie gemaakt van beschikbare flexplekken in de Hoeksche Waard en lopende initiatieven. Hierbij het overzicht.

 

De commissie vindt het jammer dat er weinig input vanuit de leden komt. Die input is hard nodig om te weten wat er leeft, met name onder de ZZP’ers in de Hoeksche Waard. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het effect van de steunmaatregelen, maar ook om bijvoorbeeld de actie kooplokaal, het inkoopbeleid van de Gemeente etc.

Wij verwelkomen uw vragen of opmerkingen graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden