Nieuws

Blijf op de hoogte

OHW presenteert wensenlijst in aanloop naar verkiezingen


22 september 2021

Ondernemers richten zich met helder manifest op Hoeksche Waardse politieke partijen

Wat is er nodig om de economische motor van de Hoeksche Waard de komende jaren nog beter te laten draaien? Op die vraag geeft Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) antwoord in het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’, waarmee de vereniging zich richt op de politieke partijen als inbreng voor hun verkiezingsprogramma’s.

Goede bereikbaarheid, een gezonde arbeidsmarkt en passend onderwijs, een sterk startersbeleid, nette en veilige omgeving, koop lokaal, een duidelijk duurzaamheids- en circulariteitsbeleid voor ondernemers, oog voor lokaal belang, zichtbaarheid van ondernemerschap in regiomarketing en een duidelijk beleid voor recreatie en toerisme.

Stuk voor stuk punten op de wensenlijst van OHW die uitgebreid zijn uitgewerkt in het manifest.


,,De Hoeksche Waardse politieke partijen werken nu aan hun  verkiezingsprogramma. Voor ons hét moment om onze wensen kenbaar te maken. Het mkb is immers de motor van de Hoeksche Waard, dan mogen we ook iets vinden en laten weten waar we voor staan. In het manifest maken we onze wensen concreet,’’ sprak OHW-voorzitter Frank van den Ouden woensdag 22 september jl. bij de overhandiging van het manifest aan wethouder Paul Boogaard. Hij deed dat, tijdens de algemene ledenvergadering van de OHW in partycentrum De Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. De wethouder prees de inzet van de OHW en de samenwerking die er is. ,,We doen niks meer zonder elkaar,’’ gaf hij aan.

Het manifest opent met een hoogst actueel onderwerp: de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard. De verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug geven momenteel de grootste zorgen. ‘Rijkswaterstaat heeft ons een oor aangenaaid met de zogenaamd dubbele rijbanen, die gevaarlijke situaties opleveren. Dit zou dan ook nog eens 2 jaar duren. OHW vindt dit onacceptabel’, schrijft zij in het manifest. Zeker ook vanwege het geplande groot onderhoud aan alle vaste verbindingen op het eiland. OHW pleit daarom voor betere verbindingen met het openbaar vervoer, ook naar bedrijventerreinen, en investeringen in het beste alternatief: de N217.

Verder is er ruim aandacht voor arbeid en onderwijs, voor startende ondernemers, een veilige omgeving, lokaal beleid, duurzaamheid en circulariteit (‘Tandje erbij’), zichtbaarheid van de ondernemers en recreatie en toerisme (‘Zet de lange termijnvisie om in reëel beeld van de huidige situatie en concrete stappen voor de periode 2022-2026’).

‘Samen Sterk’ is het motto van OHW, dat ruim 600 leden telt. Deze ondernemers zorgen samen voor meer dan een kwart van de banen in de Hoeksche Waard. De gemeente telt ruim 8000 bedrijven, die goed zijn voor een bruto Hoeksche Waards product van 1,8 miljard per jaar en 80 procent van de banen. Voor al die bedrijven wil OHW zich inzetten. 

 

Hierbij de link naar het manifest.

 


(tekst: Text Only, Joke Waltmans
Foto: Interlink, Spencer Lips)

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden