Nieuws

Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2022: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

Beste ondernemers,

Tjonge, wat is dit seizoen onstuimig begonnen. Al in het eerste weekend na de vakantie zijn we opgeschrikt door het vreselijke ongeval in Zuidzijde. Dat schudt door de hele Hoeksche Waard en doet iets met ons.


Intussen worden we overspoeld door berichten over gestegen energieprijzen, net nu de kachels weer aan gaan. Dat is voor niemand leuk, maar voor sommige ondernemers is dit de genadeslag: tijd om te stoppen. De overheid die bij de eerste lockdown zo snel reageerde, zit nu te treuzelen en komt pas in november met nieuws over een energieplafond. Dat is bizar laat als de continuïteit van je bedrijf ervan afhangt.

En in september hadden we natuurlijk Prinsjesdag. De ondernemer werd door de overheid al gezien als pinautomaat, maar de nieuwe Prinsjesdagplannen bleken een ware plofkraak te zijn. Daar is geen enkele ondernemer vrolijk van geworden. Gelukkig hadden we er als OHW wel een mooi ontbijt met netwerkmogelijkheid bij. Hierover meer verderop in de nieuwsbrief.


Er zijn gelukkig ook al wel positieve dingen gebeurd, zoals de kennissessie over inkoop en aanbestedingen van de gemeente HW. Dit is een volgende stap van de gemeente in haar ambitie om alles wat lokaal kan, ook lokaal te kopen. 


Verder hebben we deze maand als dagelijks bestuur van de OHW kennisgemaakt met het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. Hierin hebben we, aan de hand van ons Manifest en het Hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie, afspraken gemaakt over de komende periode. Het is mooi om te zien dat het Manifest concrete kaders geeft en ons ook nu nog verder helpt.


Deze maand hebben we ook overleg gehad met ondernemersverenigingen uit de omgeving. De afsluitingen van de Haringvlietbrug in juni en juli, met aansluitend de afsluiting van de Heinenoordtunnel in augustus 2023, heeft niet alleen impact voor de Hoeksche Waard, maar tot ver daarbuiten. Het is goed om deze contacten te hebben, van elkaar te leren en samen op te komen voor de belangen van ondernemers.


Eind september hebben we een kennissessie gehad over ondermijning, dus illegaliteit onder de dekmantel van een bedrijf of woonhuis. Denk aan hennepteelt, drugslabs, ronselen van uithalers, drugshandel, witwassen, vastgoedfraude en mensenhandel. Het was boeiend om tekst en uitleg te krijgen over de werkwijze van de criminele organisaties, maar ook schokkend om te ontdekken dat dit allemaal ook in onze Hoeksche Waard gebeurt. In elk geval is er een nieuwe wijkagent voor ondermijning en daar zijn we blij mee.


De komende maanden worden ongetwijfeld ook weer spannend, met Poetins nieuwe grillen, hoge gasprijzen, wel of geen energieplafond voor jouw bedrijf, de dreiging van een nieuwe coronagolf en een inflatie die intussen al is opgelopen tot 17%. Intussen blijven we als OHW doorgaan met de behartiging van ondernemersbelangen en komen er ook vast wel weer lichtpuntjes voorbij. Houd onze nieuwbrieven en agenda in de gaten en roep medeondernemers op om ook lid te worden van de OHW. Want Samen zijn we Sterk!

 

Met vriendelijke groet,


Frank van den Ouden
voorzitter OHW

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden