VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Nieuws

Energiebespaarscan

Het zijn onzekere tijden. Kosten rijzen bij menig ondernemer de pan uit en het wordt almaar lastiger de energierekening in toom te houden. Direct besparen op het energieverbruik is een snelle oplossing om de kostenverhogingen het hoofd te kunnen bieden. Zeker nu de energie slurpende herfst- en winterperiode zich aanmeldt.

Wij willen onze leden er op attent maken dat elke ondernemer of maatschappelijke organisatie zich kan aanmelden voor een door de gemeente gesubsidieerde energiebesparingsscan.

Deze scan, uitgevoerd door professionals van Energieke Regio, biedt een volledige rapportage met betrekking tot onmiddellijk uitvoerbare maatregelen en methodes. Denk vooral niet dat er alleen een lijstje uitkomt met het advies om zonnepanelen te plaatsen, of de thermosstaat wat lager te zetten. Dat weten we zelf ook wel.

Het rapport bevat allerhande op maat gemaakte handvatten en (vaak betaalbare en/of gesubsidieerde) maatregelen waar men zelf niet als eerste aan denkt. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van systeemplafonds, of het in gebruik nemen van infraroodpanelen op werkplekken. Het (geautomatiseerd) uit- en inschakelen van luchtafvoeren is ook zo'n methode waar niet iedereen direct aan denkt. Het gaat niet alleen om huisvesting. Ook worden bedrijfsprocessen en vervoer geanalyseerd en meegenomen in het (niet bindende) rapport.

Doorgaans kost het uitvoeren en opleveren van dit maatwerkrapport ruim € 1000,00. Dat bedrag is doorgaans in korte tijd alweer terugverdiend.

Er is nu echter een actie opgestart door de gemeente waarbij Hoeksche Waardse ondernemers deze scan 100% gesubsidieerd kan laten uitvoeren. Gratis.


Wil je meer weten over de Energiebespaarscan? 
https://energiekeregio.nl/hoeksche-waard


Hier vind je ook de mogelijkheid om je aan te melden voor het gratis webinar Energiebesparing op 28 november. 

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie