VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Corona nieuws

Onderzoek (vanuit de gemeente HW) naar de impact van de coronacrisis op ondernemers


10 december 2020

 

De gevolgen van het coronavirus op de samenleving zijn groot. Dit geldt zeker ook voor ondernemers. Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk om vinger aan de pols te houden en inzicht te krijgen in de impact van de coronacrisis op ondernemers in Hoeksche Waard. In mei 2020 is een eerste onderzoek onder ondernemers uitgevoerd. In november 2020 is een tweede peiling gehouden. De resultaten van deze peiling geven opnieuw inzicht in de impact en de financiële schade van de coronacrisis. Ondernemers zijn opnieuw gevraagd naar welke maatregelen ze hebben getroffen en of ze gebruik hebben gemaakt van een van de regelingen van de landelijke steunpakketten. Daarnaast geven de resultaten inzicht in de bekendheid met het lokale steunpakket en de ondersteuning- en informatiebehoefte van ondernemers. Tot slot zijn ondernemers gevraagd naar hun zorgen, wendbaarheid, kansen voor de onderneming en toekomstverwachting.

Lees meer

Update TVL, NOW en einde algemene steunmaatregelen

 

15 september 2021

Hierbij een update over twee steunmaatregelen waarvoor een (vaststellings)aanvraag kan worden ingediend:
- de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL); en
- de NOW-regeling (tegemoetkoming in de loonkosten).

Ook informeren wij u hierbij over het einde van de algemene steunmaatregelen.

TVL
TVL Q1 2021: vaststelling uiterlijk 30 september 2021 indienen
Heeft u in het eerste kwartaal 2021 gebruikgemaakt van de TVL? U moet dan uiterlijk 30 september 2021 een vaststellingsaanvraag indienen voor TVL Q1 2021. Hiermee kan het eventuele restantbedrag van de subsidie worden vastgesteld. Daarnaast voorkomt u zo dat u het ontvangen voorschot volledig dient terug te betalen. 

TVL Q3 2021: open tot en met 26 oktober 2021
Verwacht u in het derde kwartaal 2021 een omzetdaling van meer dan 30% ten opzichte van Q3 2019 of Q3 2020? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van de TVL-regeling voor Q3 2021. 

NOW
NOW 6: aanvragen uiterlijk 30 september 2021
Het aanvraagloket voor de zesde tranche van de NOW-regeling sluit op 30 september 2021

NOW 1: vaststelling uiterlijk 31 oktober 2021 indienen 
Heeft u in gebruikgemaakt van de NOW 1 (maart t/m mei 2020)? U moet dan uiterlijk 31 oktober 2021 een vaststellingsaanvraag indienen voor NOW 1. Hiermee kan het eventuele restantbedrag van de subsidie worden vastgesteld. Daarnaast voorkomt u zo dat u het ontvangen voorschot volledig dient terug te betalen. 

Einde steunmaatregelen
Met ingang van 1 oktober 2021 worden de algemene steunmaatregelen stopgezet. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Een aantal sectorspecifieke ondersteunende maatregelen blijft van kracht in het vierde kwartaal.

Bron: Visser & Visser

ONDERNEMERS CORONA-UPDATE MEI 2021

 

De Ondernemers-update #8 is uit. In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor het openingsplan van het kabinet en actuele informatie over landelijke en lokale regelingen voor ondernemers die getroffen zijn door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast in de Ondernemers-update ook aandacht voor andere onderwerpen die voor ondernemers interessant kunnen zijn zoals de stimuleringslening voor zakelijke energiebesparende maatregelen en een subsidieregeling van de provincie voor innoverende mkb-bedrijven.

Ondernemers-update-8. (gemeentehw.nl)

 

Aanmelden digitale nieuwsbrief voor ondernemers
Binnenkort stappen we over op een digitale nieuwsbrief voor ondernemers. U kunt zich nu al aanmelden hiervoor. Stuur een mail met als onderwerp Update en in de mail uw naam, bedrijfsnaam en mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONDERNEMERS CORONA-UPDATE FEBRUARI 2021

De Ondernemers-update #7 is uit. In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor het nieuwe digitale ondernemersloket en een interview met advocate Jacobine den Dolder over de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Met deze wet sta je als ondernemer sterker bij het maken van betalingsafspraken met schuldeisers om een faillissement te voorkomen.

Daarnaast in deze eerste Update van 2021 ook aandacht voor onder andere: de uitbreiding van het landelijk steunpakket en het noodsteunpakket van de gemeente, bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels, het Zakelijk Energieloket en het digitaal platform Werken & Leren in de Hoeksche Waard.

Download de 7e Ondernemers-update hier

Bron: Gemeente HW

Veelgestelde ondernemers­vragen over corona

 

18 januari 2021

 

De impact van de coronacrisis is groot voor Nederlandse ondernemers. Er is een noodsteunpakket om bedrijven te ondersteunen. Dagelijks bellen ondernemers het KVK Coronaloket met vragen over o.a. regelingen, maatregelen en financieringsmogelijkheden. Zodra meer bekend is over de nieuwe steunmaatregelen wordt deze informatie toegevoegd. De belangrijkste vragen en antwoorden staan in onderstaand overzicht.

 

Lees verder.

Bron KvK

Ondernemers corona-update december 2020 

 

3 december 2020

 

De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven en de economie. Ook voor u als ondernemer zijn het onzekere tijden. Kan ik de lonen straks nog wel betalen? Of de huur? Van welke regelingen kan ik gebruik maken? Met deze ondernemers-update, zie bijlage, houdt gemeente Hoeksche Waard u op de hoogte van de mogelijkheden voor financiële steun en waar u informatie kunt vinden.

 

De Rijksoverheid biedt ondernemers en werkenden de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Alle maatregelen, met eventuele aanpassingen, zijn door ONL voor ondernemers samengevat. Link naar de belangrijkste landelijke maatregelen. 

Corona steunpakket vanuit de Rijksoverheid en Gemeente HW

 

2 november 2020

 

Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

 

De Rijksoverheid biedt ondernemers en werkenden de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Alle maatregelen, met eventuele aanpassingen, zijn hieronder samengevat. Volg de link.
Bron: ONL

Kun je als Hoeksche ondernemer, zzp-er, instelling niet of onvoldoende aanspraak maken op de rijksregelingen en kun je niet terecht bij je bank? Check dan hier of noodsteun vanuit de gemeente voor jou een optie is: Link

Ook hulp in de vorm van vouchers voor huurbemiddeling, financieel advies en business coaching is mogelijk: Link

 

Aanvullingen op derde steunpakket corona


27 oktober 2020

 

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad. Ook komen meer sectoren – waaronder de transportsector – in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daarnaast komt het kabinet de evenementenbranche te hulp, die vaak een groot deel van de jaaromzet in de zomermaanden verdient.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie