Nieuws

Nieuwsbericht Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) zelfstandig ondernemers

 

26 maart 2020

 

Het kabinet heeft op 17 maart een aantal uitzonderlijke economische maatregelen genomen om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Met dit pakket krijgen zelfstandige ondernemers extra ondersteuning. Een van de maatregelen waar VNG, Divosa, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en experts van gemeenten aan werken is de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo).

 

Het kabinet doet er alles aan om de bestaanszekerheid van zoveel mogelijk ondernemers in deze situatie te waarborgen. We werken nu met man en macht aan de regeling waarover aanstaande vrijdag meer informatie volgt. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hier (Q&A). De set wordt voortdurend uitgebreid.

Lees meer

Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen


23 maart 2020


Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.
De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

Lees meer

ONL roept concerns en verhuurders op tot corona-solidariteit met ondernemers

23 maart 2020

 

‘Ga met elkaar in gesprek, zoek de menselijke maat.’

 

Nu voor veel ondernemers de omzet met een noodstop tot stilstand is gekomen, is het van het allergrootste belang dat concerns en verhuurders zich solidair tonen met de kleine ondernemer. Door juist nu samen te werken en elkaar tegemoet te komen, kan voorkomen worden dat financieel gezonde bedrijven omvallen. Ondernemersorganisatie ONL roept daarom concerns en winkelverhuurders op tot coulance en solidariteit.

Lees meer

Situatie Corona virus

 

23 maart 2020

 

Beste leden,

 

Voor vele leden is het een onwerkelijke week geweest. De impact van het Corona virus heeft toegeslagen en neemt op dit moment nog steeds toe. De komende tijd zal het veel kracht van ons allemaal vergen om de situatie te beheersen.

 

Wij hopen als bestuur dat eenieder zijn/haar gezondheid centraal stelt en er alles aan doet om verspreiding van het virus te voorkomen. De OHW roept dan ook iedereen op om de aanwijzingen van het kabinet en het RIVM ( www.rivm.nl ) hierin te volgen.

Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard ontlast ondernemers met aanvullende maatregelen

 

19 maart 2020

 

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot, ook voor de ondernemers in de Hoeksche Waard. Juist nu is het belangrijk om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Gemeente Hoeksche Waard heeft daarom een pakket van aanvullende maatregelen samengesteld om ondernemers te ontlasten in deze economisch onzekere tijd.

Lees meer

SVHW: Betalingsmaatregelen voor ondernemers en zelfstandigen (ZZP-ers) vanwege Coronavirus

 

18 maart 2020

 

Bent u ondernemer of ZZP-er, heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft SVHW u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

Lees meer

Coronavirus: kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

 

17 maart 2020 

 

Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Lees meer

Update vanuit de Commissie Starters-ZZP

 

17 maart 2020

 

Starters in de Hoeksche Waard kunnen al jaren gebruik maken van de diensten van Startcoach en Startersnetwerk. Deze organisaties richten zich op individuele begeleiding, kennisoverdracht en laagdrempelig netwerken, maar niet specifiek op belangenbehartiging.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie