Nieuws

Blijf op de hoogte

Persbericht RWS: A29: weekend- en nachtafsluitingen Haringvlietbrug in september 2023

In september is de Haringvlietbrug (A29) 1 weekend en 13 nachten dicht in beide richtingen voor al het wegverkeer (waarvan 3 reservenachten). Ook de parallelbaan is dan afgesloten. De afsluitingen zijn noodzakelijk voor de laatste stappen van de renovatie van de brug: het testen van de technische systemen voor de bediening, besturing en bewaking en voor het afstellen van het bewegingswerk van de nieuwe brugklep. Na de testen kan de brug worden gecertificeerd en in het najaar van 2023 weer worden geopend voor de hoge scheepvaart.

Weekendafsluiting Haringvlietbrug 8 t/m 11 september

Van vrijdag 8 september 22.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur is de brug inclusief parallelbaan een heel weekend dicht voor al het verkeer in beide richtingen.

 

Nachtafsluitingen Haringvlietbrug periode 4 t/m 27 september

De nachtafsluitingen van de Haringvlietbrug inclusief parallelbaan zijn doordeweeks (van maandag tot en met donderdag) steeds van 22.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend op de volgende data:

Maandag 4 t/m donderdag 7 september

Maandag 11 t/m donderdag 14 september

Maandag 18 en dinsdag 19 september

Reservenachten: woensdag 20, dinsdag 26 en woensdag 27 september worden alleen ingezet wanneer dat nodig is.

Combineren van werkzaamheden

In de nachtafsluitingen testen we of de technische systemen van de brug goed werken, zodat de brug voor weg- en scheepvaartverkeer veilig kan worden bediend. In het afsluitingsweekend wordt de aandrijving van de brugklep ingeregeld. Hierbij wordt bijvoorbeeld de snelheid waarmee de brug open- en dichtgaat afgesteld en testen we verschillende veiligheidsfuncties, zoals de snelheid waarmee de brugklep tot stilstand komt in een noodsituatie. Hier zijn veel verschillende testen voor nodig die per test lang kunnen duren. In het afsluitingsweekend voeren we tegelijkertijd asfalteringswerkzaamheden uit, waarbij de gehele parallelbaan wordt voorzien van een nieuwe deklaag. Ook voeren we reparaties aan het beton en de geleiderail uit. Door deze werkzaamheden te combineren hoeven we de weg op een later moment niet nogmaals af te sluiten.

Omleidingen afsluiting A29 Haringvlietbrug

Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen van de Haringvlietbrug wordt autoverkeer omgeleid via de A16 (Moerdijkbrug) of via de N57 (Haringvlietdam). Verkeer van en naar de Hoeksche Waard kan tijdens de afsluiting gratis door de Kiltunnel (N217). Verkeer moet rekening houden met 30 minuten vertraging.

Pontje en openbaar vervoer

Voor voetgangers en (brom)fietsers vaart op zaterdag 9 en zondag 10 september de pont tussen het oostelijke strandje aan de noordzijde (Numansdorp) en recreatiegebied Hellegatsplein. Op zaterdag vaart de pont tussen 06.00 en 19.45 uur en op zondag tussen 11.00 en 19.45 uur. Connexxion en Arriva passen hun dienstregelingen tijdens de afsluitingen aan.

Heinenoordtunnel dicht weekend 22-25 september

Van vrijdag 22 september 22.00 tot maandag 25 september 05.00 uur is de Heinenoordtunnel A29 richting het zuiden (Bergen op Zoom) afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A16. Lokaal verkeer van/naar de Hoeksche Waard via de Kiltunnel. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel tolvrij is. De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zullen nooit gelijktijdig afgesloten zijn. Tot eind 2023 is de Heinenoordtunnel meerdere weekenden dicht. De renovatie duurt nog tot eind 2024.

Renovatie klep Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is in 1964 geopend voor verkeer. Bijna 60 jaar later was de brugklep aan het einde van zijn technische levensduur en moest vervangen worden. Sinds januari 2023 wordt gewerkt aan de renovatie van de klep, het bewegingswerk en de technische systemen. Aannemer CMCH (een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros) heeft vijf maanden voorbereidende werkzaamheden in de kelder van de brug uitgevoerd. Op 9 juni werd de brug afgesloten voor al het wegverkeer en kon de oude brugklep worden verwijderd en een nieuwe tandbaan voor het bewegingswerk en de nieuwe brugklep worden ingehesen. De brugklep is vervolgens tot op de millimeter nauwkeurig afgesteld op het bewegingswerk.

Meer informatie over de renovatie van de klep van de haringvlietbrug: www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug 

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden