VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Duurzaamheid

 

De Speerpunten

Lobby: Door samenwerking met Gemeente HW de kansen voor lokale bedrijven vergroten.

Transitie: verduurzaming bedrijventerreinen versnellen.

Informeren: actieve kennisdeling omtrent circulaire economie aanjagen.

Netwerk: goede én nuttige contacten met relevante lokale ondernemers ontwikkelen en samenwerkingsverbanden initiëren.

 

Etaleren: delen van inspirerende voorbeelden en mogelijkheden bij OHW leden.

 

Een energieneutrale Hoeksche Waard in 2040 is de wens van de Gemeente Hoeksche Waard. Dat vraagt ook inzet van de ondernemers in onze regio. Al langere tijd wordt er in de Hoeksche Waard gewerkt met stichting Energieke Regio, verbinders op het gebied van het Energie Prestatie Advies (EPA), installaties, verlichting, regeltechniek en duurzame energie.

De OHW is nauw betrokken bij de Energieke Regio. Vanuit haar kennis van het Hoeksche Waardse bedrijfsleven kunnen bedrijven die willen verduurzamen worden gekoppeld aan bedrijven die deze diensten aanbieden. De interesse is groot bij beide partijen. In de afgelopen jaren zijn daarmee mooie resultaten bereikt. Concreet voorbeeld van deze samenwerking is het zonnepanelendak bij Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland en een substantieel deel van de bedrijven op het industrieterrein Numansdorp.

Als ondernemersvereniging zijn wij belangenbehartiger op dit terrein. De OHW vindt het een uitdaging collega-ondernemers op weg te helpen om duurzame stappen te zetten. Dat kan fysiek binnen een bedrijf en op het gebied van samenwerking. Naast de Gemeente HW hebben wij ook regelmatig overleg met andere stakeholders op het gebied van energie, zoals HW Duurzaam, Provincie ZH, Stedin, Rabobank, LTO, Omgevingsdienst ZH, etc.

 

Energieloket voor bedrijven

Bedrijven in de Hoeksche Waard kunnen vanaf nu gebruik maken van het Energieloket voor Bedrijven.

 

De OHW wil brede samenwerking bevorderen op bedrijventerreinen. Wij doelen daarbij op het gezamenlijk plaatsen van zonnepanelen of het in- en verkopen van energie.

Circulariteit heeft ook de volle aandacht. Samenwerking tussen OHW, Gemeente en Cirkellab heeft al geresulteerd in kansrijke oplossingen in de bouw-, houtketen en bij bedrijventerreinen. Zo zijn er reststromen in kaart gebracht en bedrijven met elkaar in contact gebracht om lokale ketensamenwerking omtrent dit thema te stimuleren.

 

Samen met Gemeente Hoeksche Waard, Energieke Regio, Provincie Zuid-Holland en Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden organiseert gemeente Hoeksche Waard jaarlijks een Duurzaamheidsdag voor ondernemers. Vrijdag 9 oktober 2020 werd vanuit MFA De Boezem & Co in Oud-Beijerland een programma over Circulair Ondernemen als succesvol verdienmodel opgenomen en live uitgezonden.
Verschillende tafelgasten inspireerden het online publiek met hun verhalen, praktische tips en tafeldiscussies. Heb je de uitzending gemist? Kijk deze dan terug via de link. 


De commisievoorzitter is te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Mark Stoopman

Voorzitter Mark Stoopman: "We hebben in de Hoeksche Waard alles voorhanden om duurzaam te werken. Laat OHW de bindende factor zijn."

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie