VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Nieuws

Eerste editie van "Ondernemerscafé Hoeksche Waard on toer” direct een succes

14 oktober 2021

Op donderdag 14 oktober organiseerde Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) in samenwerking met Startersnetwerk Hoeksche waard de eerste van "Ondernemerscafé Hoeksche Waard on toer”. Dit keer waren wij te gast bij Van Gemeren Mechanisatie B.V. in Numansdorp.

'Iedere maand bezoeken wij één Hoeksche Waardse ondernemer, en nodigen wij ondernemers uit de directe omgeving uit om nader kennis te komen maken met OHW en Startersnetwerk. Tevens zullen bij iedere editie ook de account managers Bedrijven van Gemeente Hoeksche Waard en de agent bedrijventerreinen van de politie (Jos Baldee) aanwezig zijn’, zegt Arjan Holleman, voorzitter commissie Zichtbaarheid van OHW.

Lees meer

Laat je stem horen over het klimaatbeleid


14 oktober 2021

Onderzoek: worden MKB-ondernemers voldoende betrokken bij de uitvoering van het klimaatakkoord?

 

Bedrijven in Nederland zijn verplicht om de afspraken uit het Klimaatakkoord na te komen. In dit akkoord staan allerlei afspraken om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan (CO2-reductie). ONL voor Ondernemers is benieuwd of het ondernemers lukt om aan de slag te (kunnen) gaan met energie- en CO2-besparende maatregelen. Ook is ONL benieuwd of de overheid ondernemers hierin op de juiste manier ondersteunt. Het invullen van de enquête kost ongeveer 5 minuten en de resultaten maken onderdeel uit van een stageonderzoek. De resultaten worden gebruikt door ONL om samen het ondernemersklimaat te verbeteren. Deze enquête is anoniem en met alle verkregen informatie wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan.
Hierbij de link naar de enquête: LINK

Lees meer

OHW tekent convenant met Cybernetwerk ZHE waardoor wij u kunnen helpen tegen cybercriminelen

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de OHW op 22 september 2021 is het convenant met Cybernetwerk Zuid Hollandse Eilanden (ZHE) ondertekend. Het Cybernetwerk ZHE is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen die zich inzetten om de cyberweerbaarheid van ondernemers, die zijn gevestigd op de Zuid-Hollandse eilanden Hoeksche Waard, Voorne Putten en Goeree Overflakkee, te vergroten.

Lees meer

Lodder Events & Sfeermakers Hoeksche Ondernemersheld september!

7 oktober 2021

 

Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité wederom een winnaar gekozen: namelijk Natasja Hörnemann en Bas Lodder van Lodder Events & Sfeermakers uit Numansdorp. opnieuw twee ondernemers die zich in coronatijd op positieve manier hebben weten te onderscheiden. Hun evenementenorganisatie viel door de lockdowns met 90 % terug in omzet.

Ondanks de lockdowns mochten zij toch nog 2 keer het jeugdvakantieland in Ahoy organiseren, een maatschappelijk evenement voor kinderen die door welke reden dan ook niet kunnen genieten van een welverdiende vakantie. En daar zijn ze heel trots op.

Natasja en Bas zijn echter niet de types om bij de pakken neer te gaan zitten. Integendeel! Omdat Bas vroeger een aantal bloemenwinkels had, was al snel het idee van prachtbloemen.nl geboren. Een landelijk opererende online bloemenbezorgdienst was het mooie resultaat. Maar ook cadeaus zoals chocolade, wijn, bieren en cadeaupakketten kunnen via prachtbloemen worden besteld.

Als vaste partner voor de bezorging werd Hurry Up Parcels ingeschakeld, niet toevallig het bedrijf van zoon Anthony.

Lees meer

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) & Cybernetwerk ZHE ondertekenen Convenant

22 september 2022

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de OHW op 22 september 2021 is het convenant met Cybernetwerk ZHE ondertekend. Dit is de start van een samenwerking waarmee partijen zich gezamenlijk inzetten om de ondernemers, die zijn gevestigd in de Hoeksche Waard, weerbaar te maken tegen cybercriminelen.

Cybercriminaliteit is één van de hardst groeiende vormen van criminaliteit en vaak ontbreekt het bedrijven aan kennis en middelen om zich hiertegen te beschermen. Door het organiseren en aanbieden van (gratis) kennisbijeenkomsten, trainingen en cyberscans wordt de weerbaarheid onder de ondernemers vergroot. Het motto van CybernetwerkZHE is niet voor niets “Slachtoffer zijn van een cyberaanval is duur, maar onze kennis delen is gratis.”

Lees meer

Constructief overleg college van B&W gemeente HW en dagelijks OHW-bestuur

 

29 september 2021

Het dagelijks bestuur van OHW heeft vier keer per jaar overleg met wethouder Paul Boogaard (economie en ondernemen) waarvan één keer met het college van B&W. Op 29 september jl. vond het jaarlijkse overleg met B&W plaats bij drukkerij VAN AS in Oud-Beijerland.

Tijdens dit overleg werden o.a. de volgende onderwerpen besproken: samenwerking gemeente HW-OHW, ontwikkelingen OHW, bereikbaarheid van de HW, actieplan werklocaties, Ondernemerscafé HW on toer, Manifest OHW en de ontwikkelagenda.  Beide partijen kijken terug op een constructief overleg. Samen gaan zij voor een vitale Hoeksche Waard waar het goed werken en ondernemen is.  

Lees meer

OHW-commissies volop aan de slag ondanks de coronaperiode


22 september 2021

Een zaal vol ondernemers die elkaar na lange tijd weer persoonlijk konden ontmoeten en een voorzitter die positieve berichten had voor zijn achterban. De Algemene Ledenvergadering van OHW op 22 september in partycentrum De Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland werd een goede bijeenkomst na een lange periode die werd bepaald door coronaregels.

Ondanks de lange corona-periode met zijn beperkingen heeft de vereniging niet stilgezeten, bleek uit het verhaal van Frank van den Ouden. Hij noemde de samenwerking met Oké Binnenmaas, de overeenkomst met het Startersnetwerk en de netwerkpartner BIZ Hoogerwerf, waardoor OHW nu een achterban van 600 leden vertegenwoordigt.

Een bijeenkomst na de derde dinsdag van september staat bij OHW ook altijd in het teken van Prinsjesdag, maar vanwege ziekte kon penningmeester Erik Klop dit jaar geen tips en uitleg geven. Uit het financieel verslag over het afgelopen OHW-jaar blijkt een groter overschot, aangezien er minder bijeenkomsten zijn gehouden. De debiteurenstand is eveneens hoger, omdat de contributie pas aan het eind van 2020 werd geïnd. De gemeente Hoeksche Waard heeft een bijdrage geleverd voor een verdere professionalisering van OHW.

Lees meer

OHW presenteert wensenlijst in aanloop naar verkiezingen


22 september 2021

Ondernemers richten zich met helder manifest op Hoeksche Waardse politieke partijen

Wat is er nodig om de economische motor van de Hoeksche Waard de komende jaren nog beter te laten draaien? Op die vraag geeft Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) antwoord in het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’, waarmee de vereniging zich richt op de politieke partijen als inbreng voor hun verkiezingsprogramma’s.

Goede bereikbaarheid, een gezonde arbeidsmarkt en passend onderwijs, een sterk startersbeleid, nette en veilige omgeving, koop lokaal, een duidelijk duurzaamheids- en circulariteitsbeleid voor ondernemers, oog voor lokaal belang, zichtbaarheid van ondernemerschap in regiomarketing en een duidelijk beleid voor recreatie en toerisme.

Stuk voor stuk punten op de wensenlijst van OHW die uitgebreid zijn uitgewerkt in het manifest.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie