VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Nieuws

Renovatie Heinenoordtunnel (A29): afsluitingen april en mei 2023


Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De renovatie duurt tot eind 2024. De tunnel is regelmatig afgesloten. In weekenden en nachten vooral in één rijrichting. In de meivakantie, van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur, is de tunnel in beide rijrichtingen dicht.

 

Vermijd files, werk zoveel mogelijk thuis of reis anders! Gaat u de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd die in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Lees meer

Vind stagiaires en werknemers die bijdragen aan jouw ondernemening!

Ben jij op zoek naar een stagiair of een toekomstige werknemer? Kom dan naar de stage/ banenmarkt van Hogeschool Inholland Rotterdam op 19 april.

 

Lees meer

Per 1 januari 2024 gaat de Wet versterking regie volkshuisvesting in

 

Deze wet gaat voor ondernemers in de bouw gevolgen hebben. Op dit moment is er nog een internetconsultatie. Einddatum 30-3-23. www.internetconsultatie.nl/regievolkshuisvesting. Goed om ieders inbreng in de internet consultatie te laten opnemen.

Lees meer

Uitnodiging: Kennissessie Verduurzaming Ondernemers RVO - ONL 28 maart a.s. 

Ondernemend Nederland (ONL) krijgt heel veel vragen van ondernemers over hoe ze moeten verduurzamen, welke subsidies er eigenlijk allemaal zijn en veel kritiek op het onduidelijke/zwalkende beleid van de overheid hierin. Vandaar dat ONL samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een kennissessie organiseert om hier wat meer duidelijkheid in te krijgen en vooral ook het net bij ondernemers op te halen wat er beter kan en met welke uitdagingen u nu te maken heeft.

Lees meer

Gratis cybersecurity inloopspreekuur op donderdag 20 april tussen 10:00 en 12:00 uur

Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden organiseert in samenwerking met Gemeente Hoeksche Waard een gratis inloopspreekuur voor cybersecurity.


Heb je vragen over gebruik van software, securitybeleid of over bewustwording van medewerkers op het gebied van cybersecurity? Tijdens het inloopspreekuur kun je als ondernemer gratis gebruik maken van de kennis en expertise van experts binnen het vakgebied.

Lees meer

NIEUWSBRIEF MAART 2023: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER 

23 maart 2023

Beste ondernemers,

Wat is dat toch een gedoe met de tunnel en brug! Het is toch van de zotte dat ons eiland volstroomt met transitverkeer dat niet door de Heinenoordtunnel kan en onze N217 en omliggende weggennet vastzet? En wie heeft bedacht dat de N59 tegelijk met de Heinenoordtunnel wordt afgesloten? Hoezo vernemen we last-minute dat er minder bussen rijden tijdens de eerste weekendafsluitingen van de tunnel? En dan recent het bericht dat ook in Spijkenisse in 2023 flink aan het wegennet geklust gaat worden?Wie heeft hier nu eigenlijk de regie?

Lees meer

Constructief overleg met SGP Tweede Kamer lid Chris Stoffer


6 maart 2023

Vandaag voerden ondernemers een constructief overleg met SGP-Tweede Kamer lid Chris Stoffer in het bijzijn van Hans Biesheuvel van ONL en vertegenwoordigers van de SGP.

Namens de gezamenlijke ondernemers van Goeree Overflakkee en Hoeksche Waard werden zorgen en kansrijke suggesties om de verkeershinder en bijkomende schade te verminderen besproken met de heer Stoffer. Eerder dit jaar stelde de heer Stoffer kamervragen aan Minister Harbers inzake de bereikbaarheid van de regio. 

Namens zijn partij de SGP waren ook de wethouder en een raadslid van de SGP Hoeksche Waard en een fractielid van de SGP Zuid-Holland aanwezig. 

Lees meer

Bedrijfsbezoek Bosman Watermanagement

 2 maart 2023

Gister bezocht het dagelijks bestuur van OHW en wethouder Paul Boogaard dit prachtige bedrijf in Piershil waar de nieuwe generatie sinds dit jaar aan het roer staan.


Jochem Brandt (operationeel directeur) vertelde dat Bosman Watermanagement de “oplossingsleverancier” is voor specifieke projecten op het gebied van watermanagement. Zij leveren maatwerk op het gebied van pomp- en zuiveringsinstallaties.

Lees meer

Persbericht Rijkswaterstaat: Renovatie Heinenoordtunnel (A29) afsluitingen in maart


21 februari 2023

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten. In weekenden en nachten in één rijrichting.

Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

Lees meer

ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD: ONZE BEREIKBAARHEID STAAT ZWAAR ONDER DRUK!

21 februari 2023


Sinds 2019 zijn de gemeenten Oud-Beijerland, Korendijk, Strijen, Cromstrijen en Binnenmaas samengesmeed tot de gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen zomer werd de regio opgeschrikt door een afschuwelijk ongeluk met een Spaanse vrachtwagenchauffeur. We zoomen in op de verkeerssituatie in de regio.


De Hoeksche Waard is een regio die qua bereikbaarheid en doorstroming afhankelijk is van twee essentiële infrastructurele verbindingen: de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel. Beide bruggen moeten gerenoveerd worden vanwege ouderdom en slijtage, mede door de enorme verkeersintensiteit.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie