VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Nieuws

NIEUWSBRIEF JULI 2022: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

4 juli 2022

Beste ondernemers,

Veel ondernemers denken dat de OHW vooral een netwerkclub is, waar je lid van wordt om te netwerken. Maar we zijn veel meer dan dat. Waar het ons ten eerste om gaat, is de belangenbehartiging voor ondernemers. Denk daarbij aan de vraagstukken die je als ondernemer niet alleen kunt oplossen, zoals het vestigingsklimaat, de arbeidsmarkt, onze bereikbaarheid en de samenwerking tussen gemeente en lokale ondernemers.

 

Daarom wil ik daar in deze nieuwsbrief wat extra aandacht voor vragen, te beginnen met onze bereikbaarheid. De eerste afsluitingen van de Heinenoordtunnel zijn begonnen en de komende jaren zal de tunnel regelmatig dicht zijn, vooral in de weekenden. Maar gelukkig valt het dit jaar nog mee. Weet je wat er volgend jaar op de agenda staat?

Lees meer

SAVE THE DATE: Eerste open Bedrijvendag op zaterdag 8 oktober 2022

 

4 juli 2022

Op zaterdag 8 oktober aanstaande organiseren SOB Hoeksche Waard, BIZ de Bosschen, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard een Open Bedrijvendag. Van 10.00 tot 16.00 uur staat bedrijventerrein de Bosschen in Oud-Beijerland in het teken van de lokale Arbeidsmarkt. Veel bedrijven kampen met openstaande vacatures. Leerlingen en werkzoekenden kiezen nog vaak een stage, leer/ werkbedrijf of nieuwe baan buiten de Hoeksche Waard. Tijdens deze Open Bedrijvendag kunnen ondernemers die actief zijn op bedrijventerrein De Bosschen het bedrijf presenteren aan scholieren, ouders/verzorgers, docenten, werkzoekenden en andere belangstellenden in de Hoeksche Waard.

Lees meer

Inspirerende kennismaking voor regionale ondernemers Verenigingen uit Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee samen op bedrijfsbezoek

2 juni 2022


Leden van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) en die van Vereniging Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) hebben elkaar donderdag 2 juni ontmoet bij een ‘gezamenlijke kennis’: Kenbri Fire Fighting in Numansdorp. Na een interessante rondleiding door het bedrijf was er ook alle ruimte om kennis te maken en regionale zaken te bespreken.

 

De ingrijpende gevolgen na het verlagen van de maximumsnelheid en het versmallen van de rijstroken op de Haringvlietbrug in de zomer van 2021 zorgden voor de eerste intensieve contacten tussen de regionale ondernemers. De brug verbindt het woon- en werkgebied waar de verenigingen actief zijn letterlijk met elkaar, het is daarom goed om elkaar als ondernemende buren te leren kennen.

Lees meer

NIEUWSBRIEF MEI 2022: VOORWOORD VAN DE SECRETARIS

Alweer een verse nieuwsbrief met een update van veel ontwikkelingen en activiteiten van de OHW. Ook de afgelopen maand hebben we als OHW bepaald niet stilgezeten en diverse interessante activiteiten staan op de rol.


Na twee jaar waarin weinig tot niets kon, is vorige week eindelijk weer het Ondernemersgala Hoeksche Waard gehouden. Veel ondernemers waren getuige van het uitreiken van de Startersprijs aan Eco Concept Group en de Ondernemersprijs aan Dugros. Twee terechte winnaars, die we vanaf deze plaats nogmaals van harte feliciteren. Een verslag van deze mooie avond bij de Rabobank, inclusief een bijzondere reflectie op het hier en nu en een blik op de toekomst door de Fountainheads, leest u in deze nieuwbrief.

Lees meer

NIEUWE INZICHTEN TIJDENS DINER PENSANT OVER INNOVATIE 


23 en 25 mei 2022

Op initiatief van OHW vonden er vorige week twee inspirerende avonden plaats waar, met een aantal ondernemers, een duik is genomen in het onderwerp innovatie. Hoe kunnen we het groei- en innovatief vermogen van MKB ondernemers versterken en ondernemerschap stimuleren? Hoe creëren we een optimaal vestigingsklimaat voor o.a. startpositie en scale-ups? Nieuwe inzichten en positieve energie opgedaan om verder mee aan de slag te gaan. Wordt vervolgd.

Lees meer

Constructief regulier overleg OHW en gemeente HW


18 mei 2022

 

Afgelopen woensdag heeft het dagelijks OHW bestuur regulier overleg gehad met burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Paul Boogaard. Onderwerpen van bespreking waren o.a.; Bereikbaarheid, inkoopbeleid, startersbeleid, post Corona en verdere ontwikkelingen vanuit OHW en Gemeente Hoeksche Waard.

 

Het overleg werd afgesloten met een bedrijfsbezoek bij OHW lid Eleqtron. Eleqtron biedt stekerbare, elektrotechnische producten en laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Deze prefab producten worden vooral toegepast in de utiliteitsbouw en bij woningen. Algemeen directeur René den Haan en accountmanager Berry van Dijk bedankt voor jullie gastvrije ontvangst.

Lees meer

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt tijdens druk Ondernemersgala!

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op 16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt. De Ondernemersprijs werd gewonnen door Dugros uit Oud-Beijerland. De Startersprijs werd uitgereikt aan Marleen Gulden van Eco Concept Group uit Nieuw-Beijerland.

Met presentator Steven van Wijk en ruim 170 aanwezigen – waaronder burgemeester Charlie Aptroot en meerdere wethouders – werden de winnaars tijdens een feestelijke en spannende avond beloond met de welverdiende awards. Iedere award werd uitgereikt door een afzonderlijke jury.

De winnaars van de Social Impact Award 2022 waren Eelse Bies en Willy Spaan: beiden beeldbepalende inwoners van de Hoeksche Waard.

Lees meer

Gemeente overhandigt ambitiestatement Lokaal Inkopen aan Ondernemersvereniging Hoeksche Waard


3 mei hebben namens de OHW voorzitter Frank van den Ouden en secretaris Filip den Eerzamen het Ambitie Statement Lokaal Inkopen van de Gemeente Hoeksche Waard symbolisch in ontvangst genomen. Samengevat luidt de ambitie: “Wat lokaal kan, doen we lokaal.”

 

Eind 2020 hebben we als OHW een oproep gedaan een de Gemeente Hoeksche Waard om niet alleen lokaal kopen te stimuleren door de “Koop Lokaal” actie in het kader van de Corona perikelen, maar als gemeente hierin ook structureel het goede voorbeeld te geven m.b.t de eigen inkopen en aanbestedingen. Dit heeft gelukkig veel losgemaakt bij de gemeente en nu, anderhalf jaar later, mochten we het ambitie statement in ontvangst nemen.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie