VOLG ONS:

Nieuws

Mariet Party’s & Events Hoeksche Ondernemersheld februari!

 

4 maart 2021

 

Met de start van deze nieuwe maand, zit de zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van februari erop! Het organisatiecomité is blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en is onder de indruk van de Hoeksche ondernemers-heldenmoed die zij voorbij hebben zien komen. Eén ondernemer springt er in het bijzonder uit. Het is Jaap Herweijer van Mariet Party’s & Events uit Numansdorp. Met zijn vechtlust, creativiteit en doorzettingsvermogen mag hij zich met recht Hoeksche Ondernemersheld van februari noemen!

 

Mariet Party’s & Events
Met het wegvallen van recepties, evenementen en bijeenkomsten, is Mariet in maart 2020 direct zwaar getroffen door de coronacrisis. Jaap zit echter niet bij de pakken neer, werkt zich een slag in de rondte, blijft inventief en lanceert tal van creatieve concepten. Zoals Afhaalservice “Friet van Mariet”, all-in barbecue-pakketten en workshops, wekelijks een andere “Hoeksche Soep” met zoveel mogelijk streek-ingrediënten, borrel-pakketten voor online meetings, de “Winterkost Drive-In”. En als klap op de vuurpijl “Drei skiwochen bei Mariet”, waar wintersportliefhebbers drie weken lang hun hart kunnen ophalen aan Mariets Oostenrijkse gerechten.

Lees meer

AANBOD SPECIALISTENOPLEIDING "TECHNISCH LEIDINGGEVENDE"


4 maart 2021

De arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard staat sterk onder druk. De coronacrisis treft ook bedrijven in de Hoeksche Waard en zal waarschijnlijk tot werkloosheid leiden. Sectoren die zwaar getroffen worden zijn horeca, bouw, landbouw (met name sierteelt), vervoer en opslag, groothandel, detailhandel en industrie. Tegelijkertijd kijken we als gevolg van demografische ontwikkelingen aan tegen grote oplopende tekorten – 4.500 vacatures - in 2030 , met name voor functies in de techniek, ICT en de zorg. Het steunen van bedrijven heeft in deze crisistijd volop ieders aandacht. Zeker ook vanuit de Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Hoeksche Waard waar OHW, evenals het Da Vinci College partner is. Het is belangrijker dan ooit om als partijen samen te werken op dit vraagstuk: vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen, investeren in mensen richting sectoren waar krapte ontstaat en ons beste beentje voor te zetten en er voor onze ondernemers te zijn.

 

Omdat doorstroom van medewerkers in deze tijd een belangrijk speerpunt is en er hierdoor weer instroom mogelijkheden ontstaan op lagere niveaus heeft het Da Vinci College in samenwerking met het bedrijfsleven de specialistenopleiding Technisch Leidinggevende ontwikkeld.

Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard helpt kleine ondernemers digitale drempel over met digitaliseringspakket

1 maart 2021


Vanuit het actieplan economische gevolgen coronacrisis lanceert gemeente Hoeksche Waard per 1 maart een nieuw initiatief. De gemeente gaat lokale ondernemers stimuleren om digitaal te ondernemen. Samen met lokale aanbieders is een pakket samengesteld om kleine MKB-ers/zzp-ers op weg te helpen in de digitale wereld.

Het pakket bestaat uit een zestal producten, waaruit een ondernemer een product kan kiezen afhankelijk waar de behoefte ligt voor zijn of haar onderneming. De zes producten zijn: een training sociale media voor beginners; een training sociale media voor gevorderden; een training voor het opzetten van een social media strategie; een training fotografie met je smartphone; een onderzoek en adviesgesprek over de online zichtbaarheid van je bedrijf en het opzetten van een eenvoudige website via Wordpress.

Lees meer

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2021:
VOORWOORD VAN DE SECRETARIS

 16 februari 2021

Precies een jaar geleden kwam het voorwoord ook uit mijn pen. De Coronacrisis was net een feit en met zekerheid gaf ik aan dat Alcazar, waar begin 2020 het laatste grote evenement van de OHW plaatsvond, in de zomer van 2020 dicht zou gaan. Ook schreef ik dat “de huidige Coronacrisis, inmiddels verworden tot pandemie, die ons links of rechts allemaal zowel zakelijk als privé raakt of kan gaan raken, onherroepelijk vergaande consequenties met zich mee gaat brengen”. De mededeling over Alcazar bleek onterecht, nu deze (gelukkig maar) langer openblijft. De berichtgeving over de coronacrisis blijkt -helaas- anno februari 2021 wel te kloppen….

…. Nederland zucht, steunt en kreunt onder de maatregelen die alweer geruime tijd van kracht zijn. Lockdown, avondklok, scholen dicht…. ik ken weinig mensen die er geen last van hebben. Wel constateer ik een wisselend beeld: vind de ene persoon het wel lekker rustig, de ander wordt er juist erg onrustig van. In sommige sectoren, denk bijvoorbeeld aan webshops, bezorgdiensten en grote supermarkten regent het nieuwe opdrachten en klotst het geld tegen de plinten, bij andere sectoren daarentegen wordt het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Ook het hoofd koel houden wordt voor steeds meer mensen, die bijvoorbeeld vanaf huis moeten werken, een uitdaging.

Nu was dat afgelopen weekend niet zo moeilijk om het hoofd koel te houden. We genoten massaal van het winterse weer en er werd volop geschaatst. Het voelde alsof we even waren bevrijd van de beklemmende maatregelen.

Lees meer

Nieuwe bestuurssamenstelling Startersnetwerk Hoeksche Waard


16 februari 2021


Zoals wellicht al bekend is Jeannette van der Lee niet langer meer de Secretaris van het Startersnetwerk Hoeksche Waard. Zij heeft begin deze maand het stokje overgedragen aan Marjoleine Luijendijk. Marjoleine is eigenaresse van Yoga Health & Inspiration, combi-lid van de Ondernemersvereniging en het Startersnetwerk en vanaf nu het aanspreekpunt voor leden van het Startersnetwerk. Naast Marjoleine is ook Martijn de Ruiter, mede-eigenaar van Explect, het bestuur van het Startersnetwerk komen versterken. Martijn is al eerder bestuurslid van het Startersnetwerk geweest, maar gaat zich nu voornamelijk inzetten voor de groei van het aantal leden van de club, maar ook de groei van de starters zelf, door ze te ondersteunen met hulp, het netwerk en kennis. Het Startersnetwerk gaat met dit frisse nieuwe bestuur de club nog verder uitbouwen en professionaliseren.

Gezocht: Hoeksche ondernemershelden!15 februari 2021

Nu het Ondernemersgala Hoeksche Waard is uitgesteld naar 2022, lanceren de vier ondernemersverenigingen achter het gala een alternatief voor 2021: de Hoeksche Ondernemersheld. Maandelijks zetten zij een ondernemer in de spotlights die zich in coronatijd op een positieve manier weet te onderscheiden. Ben jij of ken jij zo’n ondernemer? Laat het weten!

Opnieuw uitvinden
Ondernemerschap straalt vaak van alle kanten van een ondernemer af. Ondernemers zitten doorgaans niet snel bij de pakken neer en gaan door waar anderen stoppen. Ze kiezen hun eigen weg. Ook bij tegenslagen. Zeker in deze tijd zit het veel ondernemers niet mee. Tegelijkertijd zijn er op ons mooie eiland ook veel ondernemers die zichzelf opnieuw uitvinden. Met een innovatieve aanpak, het omgooien van hun bedrijfsvoering of het bieden van nieuwe dienstverlening. Dat vraagt de nodige lef en durf. En dat mag gezien en gewaardeerd worden!

Hoeksche Ondernemersheld
Vanaf nu wordt iedere maand een ondernemersheld uit de Hoeksche Waard gekozen en in de spotlights gezet, via diverse (social) media en de website van het Ondernemersgala Hoeksche Waard. Aan het eind van het jaar mogen alle Hoeksche Waarders stemmen op hun favoriet. Voor de winnaar staat de Hoeksche Ondernemersheld Award klaar.

Lees meer

UPDATE COMMISSIE STARTERS/ZZP

12 februari 2021

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het samenbrengen van alle organisaties die zich bezighouden met starters in de Hoeksche Waard. Met het Startersnetwerk (SNHW) is inmiddels een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hiermee heeft Startersnetwerk de belangenbehartiging van haar leden gedelegeerd aan de OHW. Ook is er inmiddels een combi-lidmaatschap SNHW-OHW in het leven geroepen, waar al meerdere nieuwe leden gebruik van hebben gemaakt.

 

Door deze samenwerking is de basis van de OHW opnieuw breder geworden en is het voor starters eenvoudiger geworden om in te stromen bij de OHW.

 

Ook Startersnetwerk en Startcoach werken inmiddels nauw samen en treden in de toekomst gezamenlijk naar buiten.

 

Met de gemeente Hoeksche Waard wordt gewerkt aan een nieuw startersbeleid. Tot nu toe zijn daarin 4 pijlers geformuleerd:
- Stimuleren aantal starters vanuit scholen en omscholing
- Reduceren van aantal stoppers onder de startende ondernemers
- Aantrekkelijker vestigingsklimaat voor starters
- Kansen ontdekken voor innovatie en digitalisering


Het is de bedoeling het beleidsplan in het 1e halfjaar van 2021 gereed te hebben, inclusief de rol en positie van de OHW, Startersnetwerk en Startcoach.

Lees meer

OVERZICHT FLEXPLEKKEN IN DE HOEKSCHE WAARD

Februari 2021

NUMANSDORP
Businesspoint HW - www.businesspointhw.nl  
Kantoorwerkplekken, flexplekken, vergaderruimte, workshopruimte
Flexplek vanaf € 22,50 per dag, kantoor vanaf € 375,= per maand.

 

OUD-BEIJERLAND
The Lobby Flexoffices - https://www.thelobby.nu/flexoffices/
Kantoorwerkplekken vanaf € 125 per maand (1 dag per week).
Vergaderruimte vanaf € 15,= per uur.

 

OUD-BEIJERLAND
Verhage-van der Laan - www.verhage-vanderlaan.nl/over-ons/locaties/ 
Uitsluitend met relatie tot arbeid/gezondheid
Flexruimte, vergaderruimte, opleidingsruimte, geen tarieven bekend.

 

WESTMAAS
Mariënhof - www.marienhofwestmaas.nl/arrangementen/vergaderen/ 
Flexplekken vanaf 1 uur, vergaderruimte.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie