Skip to main content

Bereikbaarheid

De Speerpunten

Optimale bereikbaarheid van de Hoeksche Waard; doel is dat de ontsluitingen op orde zijn en er een betere doorstroming is, men moet beter en sneller het eiland kunnen betreden en verlaten.

Verbreding / doorstroom N217, met name het gedeelte tussen Maasdam en ’s Gravendeel.

Optimale bereikbaarheid bedrijven: bedrijven-nummersysteem zal het vrachtverkeer helpen sneller op de bestemming te komen. Realisatie vóór juni 2021.

Verbetering doorstroming afritten A29: met name afrit Heinenoord, afrit Numansdorp en op de Haringvlietbrug.

Oplossen vrachtwagenparkeerprobleem, zowel in de polder, als op de bedrijventerreinen en langs de A29.

 

De Hoeksche Waard is een ondernemende regio waar bereikbaarheid van groot belang is. Gelegen aan de zuidkant van de Randstad, tussen Rotterdam en Antwerpen, vormt de Hoeksche Waard een onmisbare schakel op dit traject van verkeerswegen en -knooppunten. Een bereikbare regio is een voorwaarde, niet alleen op het eiland zelf waar de A29 en N217 belangrijke doorgaande routes zijn, ook tot ver daarbuiten is een goede doorstrooming onmisbaar. Dan hebben we het over de A15, A16, Kiltunnel en de Van Brienenoordbrug.

Vanuit de OHW zijn er goede contacten met provincie en Rijkswaterstaat. In rechtstreeks overleg wordt gesproken over infrastructuur en economie, over werkzaamheden aan de weg, over onderhoud aan tunnels, bruggen en wegen. Op basis van deze gesprekken en verkregen informatie is de OHW in staat haar leden vroegtijdig te informeren over ontwikkelingen. 
A29: renovatie Heinenoordtunnel
Werkzaamheden Zuid Holland aan weg en vaarweg tot circa 2030

Een concreet voorbeeld van de praktische werkwijze van de commissie is de mogelijkheid om bij de Kiltunnel ook met pinpas te betalen. Dit was tot voor kort alleen mogelijk met contant geld of een speciale Kiltunnel-pas. Dit zorgde vaak voor problemen bij chauffeurs van buiten de regio die daarvan niet op de hoogte waren. Ook voor internationale chauffeurs leidde dit tot onduidelijke situaties. Die zijn nu verleden tijd.

 

Voorzitter Raymond van Galen: "Als het Waterschap zijn plannen uitvoert om wegen over te dragen aan de gemeente, is het onze taak te controleren dat de bijbehorende gelden daadwerkelijk naar wegenonderhoud gaan."

Lid worden