Nieuws

Blijf op de hoogte

Bericht vanuit gemeente Hoeksche Waard: Hoeksche Waardse economie maakt positieve ontwikkeling door

De economie in de Hoeksche Waard maakt een positieve ontwikkeling door. Het aantal banen neemt toe, de uitgaande pendel (inwoners die een baan buiten de Hoeksche Waard vervullen) neemt af doordat meer inwoners aan de slag gaan bij een werkgever op het eiland en de werkloosheid in de Hoeksche Waard is op het laagste niveau in 5 jaar tijd. Daarnaast stijgt het aantal jongeren en jonge huishoudens die in de Hoeksche Waard woonachtig zijn voor het eerst in lange tijd. Dit blijkt uit de economische monitor van onderzoeksbureau Drechtsteden, die jaarlijks voor de gemeente wordt uitgevoerd.  

Wethouder Paul Boogaard (economie) is tevreden over de cijfers. “We hebben ons de afgelopen jaren enorm ingespannen om werken bij lokale werkgevers onder de aandacht te brengen, onder andere vanuit de stichting Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW). Daarnaast zetten we met gebiedsmarketing volop in op het behouden van jonge huishoudens in onze gemeente. Het is goed om te zien dat hier een positieve ontwikkeling te zien is. Toch zie ik ook nog kansen, onder andere op het gebied van het verminderen van de uitgaande pendel.”

Uitgaande pendel verder verminderen

In het najaar start de gemeente daarom een onderzoek naar de uitgaande pendel. Onderzocht wordt welke banen vervuld worden door 25.000 inwoners die buiten de Hoeksche Waard werkzaam zijn, in hoeverre een deel van hen inzetbaar is op vacatures bij werkgevers op het eigen eiland en waarom zij nu buiten de eigen gemeente werken.

Wethouder Boogaard: “Voor een deel van de banen die Hoeksche Waarders elders in de regio vervullen, geldt dat dit logisch en zelfs wenselijk is. Denk aan banen in de ziekenhuizen. Maar andere banen zijn misschien ook bij Hoeksche Waardse werkgevers te vinden. Door te onderzoeken waarom mensen elders werken, weten we of en hoe we meer mensen ertoe kunnen bewegen op het eigen eiland aan de slag te gaan. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de economie, maar vermindert ook het aantal verkeersbewegingen. Daarnaast kan het ook goed zijn voor het verenigingsleven. Als mensen minder reistijd hebben, houden ze meer tijd over om iets voor hun omgeving te kunnen betekenen.”

Bekijk hier de Economische Monitor.

bron: gemeente HW

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden