Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

Samen Leveren aan de Gemeente

Met de eenwording van Gemeente Hoeksche Waard hebben we gezien dat meerdere opdrachten ineens niet meer lokaal worden ingevuld. Voor een deel ligt dit bij de gemeente en daar hebben we hen (al in 2020) op aangesproken. De gemeente heeft deze handschoen goed opgepakt en in 2022 een ambitie opgezet om wat lokaal kan ook lokaal in te gaan kopen.

De andere kant van de medaille is dat enkele van de vroegere leveranciers niet zo goed meekunnen. De opdrachten zijn namelijk groter en complexer geworden en de gemeente moet zich wel houden aan de regels voor het inkopen. In een samenwerkingsverband zouden deze leveranciers de opdrachten wellicht goed kunnen invullen, maar het begin daarvan is moeilijk.

Daarom willen we ondernemers hier graag een handje bij helpen. Om lokale samenwerking te stimuleren, stellen we vouchers beschikbaar aan bedrijven die dit willen onderzoeken. De OHW heeft hiervoor een subsidie ontvangen van de gemeente. De voucher houdt in dat een combinatie van leveranciers worden ondersteund door een procesbegeleider, die helpt om als partijen naar elkaar te naderen en samen een inschrijving op een aanbesteding op te starten.

Dus: wil jij het komende jaar meedoen aan een aanbesteding voor Gemeente Hoeksche Waard en zou je hiervoor een samenwerking met anderen willen onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

Verder komen we ook graag in contact met lokale procesbegeleiders: Dus ben jij of ken jij die lokale inkoop professional die partijen bij elkaar kan brengen? Dan horen we graag van jou via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Lid worden