Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief Oktober 2020: Voorwoord van de secretaris

8 Oktober 2020


Een nieuwe voorzitter in een nieuwe werkelijkheid

Beste leden,

De herfst is zichtbaar en voelbaar begonnen, waarmee we de warme zomerperiode definitief achter ons laten. Het Covid 19 virus laait, zoals reeds voorspeld, helaas weer op en speelt nog steeds een dominante rol in ons dagelijks leven. Het virus en de door de overheid getroffen maatregelen om het virus onder de knie te krijgen raken ook stevig aan de economie, zowel mondiaal, nationaal als ook lokaal in de Hoeksche Waard. We hopen bovenal dat jullie allemaal gezond zijn. De OHW kan het steunpunt zijn voor ondernemers om deze moeilijke periode te overbruggen. Hoewel de fysieke bijeenkomsten even op een laag pitje staan, gaan we de komende periode er alles aan doen om u als ondernemer te ondersteunen in deze rare tijden.


Op 17 september jongstleden kwamen we met ruim 45 leden en genodigden -iets wat inmiddels al niet meer zou kunnen- bijeen in De Drie Lelies in Puttershoek voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Hieraan vooraf hielden drie sprekers een interessant inleiding over ondernemen in de nieuwe werkelijkheid. Wethouder Economie Paul Boogaard gaf aan welke handreikingen vanuit de gemeente Hoeksche Waard worden geboden aan ondernemers en benadrukte het belang van goede samenwerking en verbinding. Directeur van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden Caspert van der Wel gaf vervolgens een sneak preview in de resultaten van de Regioscan van de Zuid-Hollandse Eilanden. Tenslotte nam onze penningmeester Erik Klop, tevens partner bij Visser en Visser, de aanwezige ondernemers mee in de nieuwe fiscale mogelijkheden en kansen van aanpassingen in het belastingenpakket voor 2021.

Onder luid applaus voor alles wat hij in de afgelopen 10 jaar voor de OHW heeft betekend, namen bestuur en aanwezige leden afscheid van Steven Corijn als voorzitter en boegbeeld van de OHW. Veel lovende woorden vielen Steven ten deel. De voorzittershamer werd overgedragen aan Frank van den Ouden, die door de ALV na een half jaar interim voorzitterschap nu formeel als nieuwe voorzitter werd benoemd. Samen met de commissievoorzitters werd vooruitgeblikt op uitdagingen, kansen en zeker ook bedreigingen die de OHW heeft in de nieuwe werkelijkheid van het Corona tijdperk. Hiervan en van vele andere ontwikkelingen en wetenswaardigheden wordt in deze nieuwsbrief verslag gedaan.

Mocht u na het lezen hiervan of anderszins vragen hebben of juiste behoefte om input te leveren of een keer met (één van) ons in gesprek te gaan, laat het ons weten. Namens het bestuur van de OHW wens ik u veel sterkte en succes de komende periode en ook veel leesplezier met deze nieuwsbrief

Met vriendelijke groet,

 

Filip den Eerzamen
Secretaris OHW



ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden