VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

  • Home
  • Nieuws
  • OHW tekent convenant met Cybernetwerk ZHE waardoor wij u kunnen helpen tegen cybercriminelen

Nieuws

OHW tekent convenant met Cybernetwerk ZHE waardoor wij u kunnen helpen tegen cybercriminelen

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de OHW op 22 september 2021 is het convenant met Cybernetwerk Zuid Hollandse Eilanden (ZHE) ondertekend. Het Cybernetwerk ZHE is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen die zich inzetten om de cyberweerbaarheid van ondernemers, die zijn gevestigd op de Zuid-Hollandse eilanden Hoeksche Waard, Voorne Putten en Goeree Overflakkee, te vergroten.

 


Raymond van Galen en Christian Boertje

 

Het Cybernetwerk ZHE kan zich kosteloos en belangeloos voor ondernemers inzetten doordat wij een subsidie ontvangen hebben van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Voornamelijk de belangeloosheid speelt een belangrijke rol, omdat wij er niet zijn om geld te verdienen maar er écht voor staan om ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Uit onderzoek is gebleken dat vooral kleine ondernemers vaak slachtoffer worden van cybercriminelen. Dit komt doordat zij vaak geen maatregelen hebben genomen om cybercriminelen buiten de deur te houden. Vergelijk het met een woning zonder sloten, hierdoor staan ramen en deuren wagenwijd open voor inbrekers. Helaas staan de digitale deuren vaak ook wagenwijd open voor cybercriminelen. Dit is de reden dat wij ons voornamelijk richten op kleine en middelgrote bedrijven die nog niet goed weten hoe zij zich moeten beveiligen. In de genoemde regio zijn zo’n 14.500 ondernemers actief die binnen de doelgroep vallen.

“Ondernemers kunnen bij Cybernetwerk ZHE terecht voor hun vragen omtrent digitale veiligheid en de bescherming van hun bedrijfsgegevens. Cyberincidenten kunnen voorkomen worden door het nemen van basismaatregelen en daar gaan we de ondernemers bij helpen door het organiseren van on- en offline informatiebijeenkomsten, masterclasses en het beschikbaar stellen van diverse tools, scans en trainingen. Slachtoffer worden van een cyberaanval is duur, maar onze kennis is gratis.

De samenwerking met OHW is van cruciaal belang om de 8.000 bedrijven die zijn gevestigd in de Hoeksche Waard te bereiken en cybercriminaliteit een halt toe te roepen. De OHW kan ons helpen om de ondernemers te bereiken en fungeert daarbij als sparringpartner als het gaat om de behoefte van ondernemers.” Aldus Christian Boertje Voorzitter Cybernetwerk ZHE

Ondernemers die alvast een kijkje willen nemen achter de schermen van CybernetwerkZHE en de mensen erachter willen leren kennen kunnen de Corporate Video (zie https://cybernetwerkzhe.nl/corporate-video/ ) bekijken en zich inschrijven voor de nieuwsbrief via https://cybernetwerkzhe.nl/nieuwsbrief/ )

 

V.l.n.r. Christian Boertje, Noa Fernandes, Michael de Man, Steven Corijn en Daan Soeteman.

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie