Nieuws

Blijf op de hoogte

Update vanuit de commissies

29 juni 2022

Commissie Veiligheid, voorzitter Raymond van Galen

De onlangs gehouden bijeenkomst over cybersecurity is goed bezocht en leverde nuttige informatie op.

Voorzitter Raymond van Gaalen liet weten dat Jos Baldee, het contact tussen de politie en ondernemers, sinds kort met pensioen is en per 1 augustus wordt opgevolgd door een vrouwelijke collega. ,,Ik moet haar nog ontmoeten, maar hoop op eenzelfde contact met dezelfde resultaten als met Jos Baldee. Hij had begrip voor de ondernemer.’’

Commissie Grote Bedrijven, voorzitter Henk Warnar

Henk Warnar heeft de taak accountmanager grote bedrijven op zich genomen. Hij zal deze bedrijven, met meer dan 100 werknemers, benaderen met de vraag wat de OHW voor hen kan betekenen. ,,Geef mij tips over en namen van bedrijven die ik hiervoor kan bezoeken,’’ riep Warnar op.


Commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt, voorzitter Marco Struik

Struik vertegenwoordigt de OHW binnen stichting Onderwijs en Bedrijfsleven (SOB) waarbij overheid, onderwijs en ondernemers samenwerken en optrekken om jonge werknemers,  zoals ambachtslieden, voor de Hoeksche Waard te behouden.

,,Dan heb je het over drie totaal verschillende bloedgroepen die compleet verschillend zijn, maar met elkaar hetzelfde doel voor ogen hebben,’’ sprak hij. Er zijn al speciale mbo-opleidingen opgezet, maar wat Struik betreft worden het er meer.

Een speciaal Techniekfestival voor 450 leerlingen uit groep 8, waarvoor 16 bedrijven samenwerkten, was zo’n succes dat het volgend jaar navolging krijgt. Ook is er een Bedrijvendag gehouden waarbij leerlingen uit het middelbaar onderwijs op één dag bij meerdere bedrijven zijn ontvangen en rondgeleid. Noodzakelijk, sprak Struik. ,,We gaan in de toekomst 4000 vacatures krijgen, daarom is het van belang onze jeugd te behouden voor de Hoeksche Waard.’’

De mbo-opleiding van Davinci start komend jaar met 12 nieuwe leerlingen, 10 leerlingen zijn al voorbereid op de arbeidsmarkt. Voor de richting zorg zijn er vorig jaar 11 mensen opgeleid, dit jaar volgen er nog 9. Het streven is ook een mbo-opleiding logistiek te starten, maar dat is nog niet gelukt.

Struik is tevreden over de huidige stand van zaken. ,,We worden landelijk gezien als voorbeeld, dat zegt ook wat.’’

Commissie Zichtbaarheid, voorzitter Arjan Holleman

Holleman onderstreepte het belang om elkaar te blijven ontmoeten, ook na de corona-periodes waarin dit vaak niet kon. ,,Je ziet terughoudendheid bij de opkomst, laten we elkaar stimuleren elkaar te ontmoeten bij de activiteiten van de OHW.’’ Het Ondernemersgala werd overigens wel goed bezocht, maar juist de lokale bijeenkomsten in kleinere kring bieden gelegenheid om ‘verder de diepte in te gaan’, gaf hij aan. Hij noemde ook de ontmoeting met de FOGO-leden bij Kenbri in Numansdorp als geslaagd evenement.

De OHW gaat ook deel uitmaken van het ondernemersloket bij de gemeente, dat in het najaar verder gestalte krijgt.

De commissie wil uitbreiden met extra mensen, die zich willen bezighouden met communicatie en restyling van de website.

Commissie Lokaal, voorzitter Richard Both

Deze commissie ondersteunt de andere commissies en haalt informatie op bij ondernemers, waar de OHW mee aan de slag kan. Both betreurt ook het vertrek van politiecontact Baldée. ,,Hij was een goede boodschapper. Er gebeurt meer dan je denkt.’’

De commissie wil graag meer contactpersonen die aan de westkant van de Hoeksche Waard actief zijn. ,,Heb je informatie, laat het ons weten.’’

Commissie Starters, voorzitter Pim Verhage 

De commissie werkt hard aan goed startersbeleid en heeft daarover ook contact met de gemeente.

Commissie Duurzaamheid, voorzitter (vacant)

De commissie heeft bij Stedin het probleem over aansluiten op het elektriciteitsnet aan de orde gesteld. Er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe voorzitter en naar vernieuwing met nieuwe leden, zowel man als vrouw, ouder en jong. Versterking is van harte welkom.

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden