Nieuws

Blijf op de hoogte

Inspirerende kennismaking voor regionale ondernemers Verenigingen uit Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee samen op bedrijfsbezoek

2 juni 2022


Leden van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) en die van Vereniging Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) hebben elkaar donderdag 2 juni ontmoet bij een ‘gezamenlijke kennis’: Kenbri Fire Fighting in Numansdorp. Na een interessante rondleiding door het bedrijf was er ook alle ruimte om kennis te maken en regionale zaken te bespreken.

 

De ingrijpende gevolgen na het verlagen van de maximumsnelheid en het versmallen van de rijstroken op de Haringvlietbrug in de zomer van 2021 zorgden voor de eerste intensieve contacten tussen de regionale ondernemers. De brug verbindt het woon- en werkgebied waar de verenigingen actief zijn letterlijk met elkaar, het is daarom goed om elkaar als ondernemende buren te leren kennen.

 

Het wereldwijd opererende bedrijf Kenbri Fire Fighting was daarvoor de juiste plek van ontmoeting. De totaalleverancier op het gebied van brandbestrijding vindt zijn oorsprong in Ouddorp, verhuisde naar Stellendam en is sinds 2015 gevestigd in een prachtig bedrijfspand in Numansdorp.

 

Kenbri ontwerpt en levert brandweermaterialen aan regionale brandweerkorpsen, aan de (petrochemische) industrie, aan de offshore en luchtvaart. Bij het bedrijf werken ruim 200 mensen, verdeeld over vier vestigingen in Nederland en één in Dubai. 

 

Na een presentatie door directeur Rex Hobbel, die het bedrijf met zijn broer runt, werden de ondernemers rondgeleid door het bedrijf en de werkplaats met indrukwekkende voertuigen en materialen. Kenbri onderhoudt onder meer de brandweervoertuigen van 20 van de 24 Veiligheidsregio’s in Nederland, evenals de indrukwekkende crashtenders die altijd paraat staan op vliegvelden om in geval van brand te kunnen blussen.

 

Na de rondleiding was er voor de ruim 100 aanwezige ondernemers gelegenheid om contacten aan te halen en uit te breiden. Dat gebeurde tijdens een gezellige barbecue, waarvoor OHW-voorzitter Frank van den Ouden de aanwezigen had gevraagd ook met drie onbekenden het gesprek aan te gaan. ,,Het is goed om hier bij elkaar te komen en bekenden te ontmoeten. En onbekenden, nieuwe relaties kunnen tot mooie samenwerkingen leiden.’’

 

VBGO-voorzitter Jan Peter Robijn zag dat ook zeker gebeuren. ,,Het mengt aardig. Hier begint het mee en worden de zaadjes geplant. Wat mij betreft gaan we elkaar vaker opzoeken. De Haringvlietbrug is een gezamenlijke uitdaging, maar onze eilanden lijken ook op elkaar. Er is dus meer te bespreken.’’

 

 

Klik hier voor meer foto's: 

Tekst: Joke Waltmans, Text Only

Foto's: Spencer Lips, Interlink Groep

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden